keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Pukkijahtikuumetta purkamassa



Toisten metsämiesten valmistautuessa hyytyvän variskauden jälkeiseen jahtimasennukseen, alkaa kaurismiehen katse terävöitymään. Silmät tarkkailevat pellon ja metsän rajaa, sänki- ja orasmaita. Kaurispukin kevätmetsästys on ovella.

16.5 alkava pukkijahtikausi kestää yhden kuukauden ja jää monelta metsämieheltä kokematta. Suomessa kevätjahtia vierastetaan, ja asiaa perustellaan yleensä kannanhoidollisilla syillä. Pukkijahdista puuttuvat maassamme perinteet, ja monilla alueilla kauris tekee vasta tuloaan riistaeläimeksi.

Onnistunut jahti vaatii huolellista valmistautumista ja alueellista tuntemusta. Poikkesinpa itsekin kauriinmerkkejä etsimässä. Alue on pieni, joten tarvitsee olla ahkerana, mikäli kaadolle mielii.



Kevätlumien aikainen muistikuva tuoreista kauriinjäljistä auttoi suuntimaan retkelle kannattavaa päämäärää. Vanhoja jätöksiä ja pukin merkkaamia puita löytyi mukavasti. Tuoreus ja selvät näköhavainnot kuitenkin puuttuvat, joten hommia on tehtävänä. Jokohan tänä keväänä trofeen saisi nostaa seinälle.



Kauriin pillityksestä jäi viime kesältä varsin ristiriitaiset tunteet, joten asiaan palataan entistä tutkivammalla otteella. Siitä asiaa valuu aikanaan myös näille sivuille.

Ei muuta kuin metsään!

-Aki-

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen blogi Sinulla, kiitos siitä! Tänäkin vuonna ajattelin aloittaa pukkijahdin kesäkuun puolella Virossa, jossa mahdollisuudet tähän ovat erinomaiset. Samalla tulee jahdattua villikarjuja :)

    Kokemukseni metsästysreissuista ja keittiön puolelta löydät täältä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/

    VastaaPoista